TIPS & TRICKS

Maximaal leven in minimale interieurs

Strak en toch gezellig

Tips & tricks

maximaal leven in minimale interieurs
N

1

U BENT WIE U BENT

“Bent u het type dat de boodschappen onmiddellijk in de koelkast opbergt, kies dan voor een open, praktisch keuken. Ploft u de tassen neer om eerst naar uw favoriete tv-programma’s te kijken, kies dan voor een keuken die met een glijdende deur vlot kan worden afgesloten.”

N

2

DENK ALS EEN ARCHITECT

“Benader uw interieurs als architectuur, niet als een decor. Een harmonieus interieur betekent dat er een evenwicht is tussen ruimte, materie (meubels en aankleding) en licht. Hanteer om dat evenwicht te bereiken architecturale begrippen zoals ‘punt-vlak-lijn-volume’.”

N

3

REKEN HET UIT

“Werk met krachtlijnen en assen. Die vormen samen een grid, een soort raster. Zet volgens de lijnen van dat raster meubels en muren en creëer ritme met een houtpatroon, de plooien van gordijnen, de structuur of tinctuur van steen… Door de herhaling krijgt u een vlak, een eenheid.”

N

4

GOOCHEL MET MATERIAAL

“Materialen zorgen voor kleur, niet alleen omdat ze zelf een tint hebben maar ook omdat ze reageren op lichtinval. Materialen zorgen voor structuur en leveren levendige contrasten op die u nooit met kleur kan bereiken. Met materialen kan u goochelen als u de juiste verhoudingen en combinaties kiest.”

N

5

WIT IS BOVEN

“Hou het simpel en neutraal qua kleurengebruik want het is de achtergrond en die moet toch gauw 15 jaar meegaan. Hou het bij wit want wit is zuiver, puur, flexibel en heel expressief. Kleur kan u krijgen met contrastkleuren en een fel accent in een meubel of decoratiestuk. En door te spelen met lichtinval.”

N

6

SPEEL MET LICHT

“Afhankelijk van de sfeer die u op het oog hebt, kies voor een andere lichtsoort. Er is daglicht, indirect licht, accentlicht en sfeerlicht. Hou niet alleen rekening met het licht maar ook met de schaduw die het licht werpt. Daglicht is het mooiste licht. Speel er dan ook mee en werk met gordijnen en blinden.”

N

7

ELK DETAIL TELT

“Laat niets aan het toeval over. Hoe banaal ook, het is doordacht. Ook de afwezigheid van een detail kan een detail zijn. Kiezen voor geen deurgreep of geen plint. Het zullen net die details zijn die van wonen een architecturale belevenis maken.”

N

8

HOU HET LEEG

“Zorg er voor dat je ruimte creëert want alleen dan kan je interieur maximaal ‘ademen’. Ruimte creëer je met licht, reflecties, schaduwen en vooral … door het leeg te houden zodat al dat licht, die reflecties en schaduwen kunnen spelen. Grootsheid zit hem in eenvoud en openheid.”

N

9

ZORG VOOR GEORDENDE WANORDE

“Vermijd wanorde behalve als ze geordend is. Geordende wanorde fungeert als een kwinkslag in uw interieur en brengt evenwicht in een strakke omgeving: hier een kussen, daar een boek, … Het is een esthetische, persoonlijke knipoog die er voor zorgt dat uw leefruimte geen showroom wordt.”

N

10

HEF GRENZEN OP

“Maak ruimtes nog ruimtelijker door de grenzen tussen binnen en buiten te doen vervangen met grote raampartijen, doorlopende vloeren, focuspunten die u naar buiten doen kijken en meubels voor zowel binnen als buiten. Hef ook de grenzen binnen op en maak elk ruimte flexibel, maak er zones van.”

WERK MET ONS

LOFT 4C biedt zeven services, per deel of als één geheel. Van analyse en advies, tot totaalconcepten in 2D en levensechte 3D, over esthetisch opvolging op de werf tot personal shopping service. Elk voor een specifiek honorarium.

LEER ONS KENNEN

Interieurarchitecten Filip Deslee & Keith Baert zijn een team met dezelfde visie en stijl maar ook twee karakters met een verschillende toon en toets.

Bekijk onze shopping selection

Ga naar onze shopping selection van favoriete meubels en interieur-objecten en bestel ze direct online. Vind ons meubilair op maat en realiseer samen met ons unieke nieuwe ontwerpen. Laat u inspireren door de boeken van Filip Deslee.

PUUR

STRAK

HARMONIE

LICHT

Pin It on Pinterest